Uit de collectie van Geurts Conservenfabriek BV Dodewaard.
Uit de collectie van Geurts Conservenfabriek BV Dodewaard. Foto: 3JetFotografie

Expositie ‘Over Betuws fruit’

Algemeen

NEDER-BETUWE - Kweeperen en appels in olieverf, pruimen op sap. Dit en meer is te zien in de twee vitrines in de hal van het gemeentehuis. Kom eens kijken! Vanaf september is er steeds een wisselexpositie. 

Kunstschilder Henk van Tuil uit Ochten en Geurts Conservenfabriek uit Dodewaard hebben de twee vitrines nu gevuld met Betuwse vruchtenweelde. Loop eens binnen om het te zien. Het kan tot en met 7 oktober.

De werken van Henk van Tuil zijn geschilderd met olieverf op eiken panelen. Het gaat om ‘Stilleven met kweeperen en appels, mispels en noten’, ‘Stilleven met kweeperen en appels met wespen’ en ‘Stilleven met appels Jonagold’.

De andere objecten gaan ook over fruit maar dan anders. De bekende jammakers Geurts Conservenfabriek BV uit Dodewaard stelden materialen beschikbaar: oude potten van 50 tot 70 jaar oud, sommige zelfs nog gevuld met ‘pruimen op sap’, jamblikken, een schenkkan en foto’s. Betuwser dan dit kan haast niet!

Leuk om te weten: de aankleding van deze en elke volgende expositie is in samenwerking met de kringloopwinkels in Neder-Betuwe: Dorcas en Oude Molen uit Opheusden en Woord en Daad uit Ochten. Zij verzorgen zo mogelijk de decoraties uit hun tweedehands collectie die overigens gewoon te koop zijn en waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

“Heb je mooie kunstwerken of een mooie verzameling en wil je die laten zien in de twee vitrines die op slot kunnen? Overleg met ons over wat kan; er gelden een paar (simpele) voorwaarden. Contactgegevens: telefoon 14 0488 of e-mail facilitairloket@nederbetuwe.nl.”

Uitgelicht

Digitale krant