Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bezoekers bekijken de studiezaalwand van het RAR tijdens een open dag.</p>

Bezoekers bekijken de studiezaalwand van het RAR tijdens een open dag.

(Foto: Regionaal Archief Rivierenland)

Open Dag ‘Wat een ramp’ bij het RAR

TIEL - Help jij ons de code van de break-in box te kraken? Of laat je je liever rondleiden door onze schatkamers? Kom je verbazen over rampen in het verleden of over het woelige leven van baron de Woelmont. Je kunt ook een mini-workshop Oud schrift volgen of koopjes scoren bij de boekenkraam. 

Het kan allemaal op onze open dag: zaterdag 1 oktober van 10.00 - 16.00 uur bij het Regionaal Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3 in Tiel.

Kraak de code

Een van de grootste rampen voor een archivaris is misschien wel dat je iets niet meer terug kunt vinden. En dat is precies wat er mis is: Paulien Cornelisse verstopte twee jaar geleden een gouden kersenpit in onze depots en we weten nog steeds niet waar hij is. Gelukkig heeft ze hints achtergelaten. Speel onze break-in box en kraak de code! 

Achter de schermen

Ben je niet zo’n puzzelaar? Laat je rondleiden achter de schermen van ons archief. Wat doen we eigenlijk? Natuurlijk nemen we je ook mee naar onze schatkamers, de plek waar je eigenlijk nooit mag komen: onze depots.

Wat een ramp!

Wat weet je eigenlijk over de watersnoodramp van 1861, de windhoos bij Tricht of epidemieen in Rivierenland? En welke rampen bedreigen de stukken in het archief eigenlijk?  Leer meer in de expo ‘Wat een ramp’

Schrijf je in voor de mini-workshop Oud schrift lezen of bezoek de lezing over het woelige leven van baron de Woelmont. Kinderen kunnen speuren naar plaaggeesten, zelf een scheur repareren of schrijven met een ganzenveer. 

Inschrijven voor de activiteiten kan bij binnenkomst, maar wil je zeker zijn van een plaats, schrijf je dan nu al in op bit.ly/opendagrar

Meer berichten