Melvin van der Voort in actie met nummer 20 op het TT circuit van Assen. (foto: SWPN)
Melvin van der Voort in actie met nummer 20 op het TT circuit van Assen. (foto: SWPN) Foto: SWPN

Maximale score voor SWPN met Van der Voort in Assen

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een geweldige IDM thuisronde in Assen achter de rug. Melvin van der Voort wist zijn eerste IDM Supersport podiumplaatsen te scoren. De 17-jarige coureur werd tweemaal eerste. Ook Rob Hartog wist zich op de eerste startrij te kwalificeren. In de IDM Superbike races kwam hij als derde en vierde over de eindstreep.

Hartog kende een sterk begin in de eerste race en dook als tweede de Haarbocht in. Vervolgens had de 30-jarige coureur het even lastig om zijn ritme te vinden en zakte hij terug naar de vijfde plaats. Rond de helft van de race wist Hartog zich te herpakken en kwam hij in een spannende strijd voor de laatste podiumplaats terecht. Hartog wist na een mooie inhaalactie als derde te finishen. Hij pakte in de openingsfase van de tweede race de leiding. Vervolgens ontstond er een spannende strijd vooraan. In de tweede helft van de race kwam Hartog net tekort om zich te bemoeien met de podiumplaatsen en finishte op een vierde plaats.

Van der Voort pakte in de openingsronde van de eerste IDM Supersport race de leiding in de Stekkenwal. De SWPN-coureur reed weg bij de IDM concurrentie, alleen WK-rijder Van Straalen wist hem te passeren. Zijn eerste podiumplaats in de IDM Supersport en tevens scoorde hij de maximale 25 punten voor het kampioenschap. Zijn tweede race was nog beter. Opnieuw wist hij in de openingsfase de leiding te pakken. Melvin reed een zeer strak tempo met constante rondetijden, waarmee hij opnieuw als tweede en eerste van de vaste IDM rijders over de finish kwam.

Uitgelicht

Digitale krant