Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Rob Hartog in actie op het circuit van Schleiz.&nbsp;</p>

Rob Hartog in actie op het circuit van Schleiz. 

(Foto: SWPN)

Vier keer top-vijf tijdens ijzersterk weekend voor SWPN in Schleiz

DODEWAARD - SWPN, partner van stichting Zorgeloos Kind kan zeer tevreden terugkijken op de IDM ronde in Schleiz. Rob Hartog scoorde zijn beste resultaten met twee vierde plaatsen in de IDM Superbike races. Melvin van der Voort deed het met een vierde en vijfde plek ook uitstekend in de IDM Supersport klasse.

De vierde IDM-ronde van het seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Schleizer Dreieck. Melvin van der Voort was tijdens de trainingen sterk onderweg. De 17-jarige coureur werd vierde op 0,6 seconde van de pole tijd. Ook Rob Hartog liet zich uitstekend zien in de IDM Superbike categorie. Na een keurige vijfde tijd in de eerste kwalificatie, wist hij zich in tweede sessie niet te verbeteren en eindigde als achtste in de overall uitslag.

Vanaf de derde startrij kende Hartog een uitstekend begin in de eerste race. Door een valpartij in de slotronde, kwam de Yamaha rijder als vierde over de finish. In de tweede race wist Hartog dit uitstekende resultaat te evenaren. Hij mocht deze keer vanaf pole position starten en reed vijf ronden aan de leiding. Vervolgens kwam hij op een vierde plaats te rijden en finishte opnieuw in deze positie.

In de IDM Supersport klasse verloor Van der Voort bij de start van de eerste race een aantal plaatsen en kwam op de zevende plaats te rijden. Mede door een geslaagde inhaalactie in de laatste ronde wist hij als vijfde te finishen. Hij was beter weg in de tweede race en reed in de openingsfase op plaats vijf. Hij won in de zesde ronde een positie. De jonge coureur finishte knap als vierde.

Nu gaat Team SWPN zich opmaken voor de thuisronde op het TT Circuit Assen.

Meer berichten