Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Zomers bospad.</p>

Zomers bospad.

(Foto: Jan de Jong)

Groepswandeling Amerongse Bos

REGIO - Op zaterdag 6 augustus zullen twee gidsen met belangstellenden dwars door het bos en de uiterwaarden lopen over de voor het publiek toegankelijke paden. 

Zij laten u tijdens deze mooie wandeling kennis maken met wat de natuur zoal biedt aan flora en fauna. Heden en verleden  worden aan u getoond en uitgelegd. Weet u het nog ? Zo is daar bijvoorbeeld de geschiedenis van de tabaksteelt, het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug met zijn stuwwallen, smeltwaterdalen en de hoogste top. U komt langs grafheuvels, leert de verschillen tussen loof- en naaldbomen kennen en u krijgt antwoord op de vraag welke rol flora en fauna spelen in dit altijd weer boeiende boslandschap. Maar vooral ook zal het gaan over wat een langdurige droge periode, zoals op dit moment aan de orde is, met een bos doet.

De gidsen vertrekken om 13.30 uur vanaf het informatie centrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kan aan de Burgwal in Amerongen. Voor deze wandeling, die overigens geheel gratis is, dient men zich vooraf in te schrijven via deze link: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/121816. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal twintig personen.

Meer berichten