Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kunstenaar Bertus Haverkort controleert of zijn bankje precies in lijn staat met de as van de Cunerakerk.</p>

Kunstenaar Bertus Haverkort controleert of zijn bankje precies in lijn staat met de as van de Cunerakerk.

(Foto: CuneraGilde /Tom Leker)

Stadswandeling Rhenen: Grensstad aan de Rijn

RHENEN - Op zaterdag 30 juli half drie is er weer een stadswandeling. De gids vertelt over wat er nog zichtbaar is van zowel ver verleden als recent verleden. En natuurlijk beantwoordt de gids vragen die door de deelnemers gesteld worden.  Er is veel te zien in Rhenen. Gidsen van het CuneraGilde laten het u graag zien.

Standaard vertelt de gids over het ontstaan van Rhenen in het geplooide landschap van de heuvelrug. Over de enorme kerk en toren, over de gevolgen van de strijd om de Grebbeberg in de kern van Rhenen, over de Wederopbouwperiode tijdens en na de oorlog.  De stadsmuur en de drie stadspoorten en over het Cunera-heuveltje dat in het verlengde van de toren en de kerk ligt. En daar hoort natuurlijk ook het verhaal bij van het nieuwe bankje op de foto.

Kaartjes voor de rondleiding zijn op de dag van de rondleiding vanaf 13.00 uur te koop in de Cunerakerk. Een volwassene betaalt 5, kinderen tot dertien 2 euro.  We wandelen drie kilometer en de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Per gids kunnen er maximaal vijftien personen mee.

Wilt u op andere tijden of een andere rondleiding met gids volgen, neem dan enkele weken van te voren contact op met het VVV/Stadsmuseum. Dan zorgt u voor de groep en wij voor een gids.

Meer berichten