Logo gemeentenieuwsonline.nl
Salisbury Cathedral
Salisbury Cathedral

English Music Festival in Cunerakerk Rhenen

RHENEN - Director of Music van Temple Church London Roger Sayer zal van 2 tot en met 6 augustus samen met projectkoor Vox Iuvenis, bestaande uit acht geschoolde Engelse choristers drie concerten (dinsdag, vrijdag en zaterdag) verzorgen met orgel- en vocale muziek van voornamelijk Britse componisten.

Woensdag om 17:00 uur zingt Dutch Choral Singers onder leiding van Henk de Vries een Choral Evensong. Organist is Eeuwe Zijlstra en voorganger ds. Inge de Jong - Baerends.
Het programma Salvator Mundi op woensdagavond met organist Roger Sayer en de Engelse saxofonist Mark Lockheart is een magnifiek en meditatief project dat zich prachtig beweegt tussen jazz en klassieke muziek.

De Nederlandse organist Aarnoud de Groen maakt het festival compleet met zijn concert op donderdagavond. De Engelse orgel- en vocale muziek kent een rijke historie van vele eeuwen. Mede door de Engelse koortraditie in de kathedralen is er zowel aanwas van nieuwe jonge componisten als ook van nieuwe eigentijdse composities.

Doel van dit festival is om deze vaak krachtige en mooie muziek van Britse componisten onder de aandacht te brengen en de bekendheid en de waardering ervoor te vergroten. Muziek die soms zelden wordt gehoord.

Waar kan deze muziek, die de eeuwen omspant, beter klinken dan in de eeuwenoude en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen met haar unieke akoestiek. Cultuur in een historische context.
Voor meer informatie over musici, programmering en bestellen van uw gratis kaarten zie www.englishmusicfestival.com

Het festival is een initiatief van Klassiek aan de Rijn en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rhenen.

Meer berichten