Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Gezellige nazit op de Spijnderstoren.</p>

Gezellige nazit op de Spijnderstoren.

(Foto: Miriam Elfrink)

Een warme en zeer geslaagde wandeldag!

RHENEN - Zaterdag 18 juni verzorgde ‘Genieten van Rhenen’s groen’ twee wandelingen: een kortere van 4 en een langere van 7,5 km.

Op de startlocaties (Spijnderstoren en Platanenlaan) ontvingen de wandelaars de route, wat lekkers voor onderweg en konden ze op pad. Mensen die alleen waren, sloten aan bij anderen. Elk groepje liep haar eigen tempo.

In beide routebeschrijvingen stonden ook dit jaar weer leuke en interessante informatie over de Rhenense cultuurhistorie en natuur, daarnaast kwamen de wandelaars onderweg langs meerdere bemande posten waar vrijwilligers wat vertelden over de plek (onder andere de moestuin van het IVN, bij De Leemkuil en bij het waterleidingsbedrijf). De korte route kende andere mooie punten waar de wandeling langs kwam zoals een mooie wilde tuin op de Bantuinweg, een prijswinnende voortuin en ingezaaide bijenlinten.

Alle wandelaars eindigden uiteindelijk, ieder op zijn eigen tijd, op de Spijnderstoren waar men heerlijk kon uitrusten. In de schaduw, met uitzicht op de akker, en onder het genot van wat te eten en te drinken wisselde men ervaringen uit met andere wandelaars. Zowel de korte als de lange route kregen veel complimenten, de routes werden als heel mooi beoordeeld, en ook de weetjes werden zeer gewaardeerd. Zelfs geboren en getogen Rhenenaren werden verrast door sommige weetjes!

Genieten van Rhenen’s groen is een initiatief van vijf vrouwen in Rhenen die het leuk vinden om verbindende activiteiten te organiseren: Lea Kessels, Miriam Elfrink, Heleen Timmerman, Anja Langefeld en Conny Plomp.

Meer berichten