Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gioachino Rossini en Kees Jan de Koning.
Gioachino Rossini en Kees Jan de Koning.

Feestelijk slotconcert Westerkerkmuziek met Rossini’s Messe Solennelle

VEENENDAAL - Op 25 juni om 16.00 uur vindt in de Westerkerk aan de Goudvink 2 in Veenendaal het slotconcert van het seizoen plaats. Daarin wordt de feestelijke ‘Petite Messe Solennelle’ (kleine plechtige mis) van Gioachino Rossini uitgevoerd. 

Een speciaal daarvoor in het leven geroepen projectkoor tekent voor de uitvoering. Kees Jan de Koning zal het werk dirigeren en jonge zangtalenten, nog studerend of recent afgestudeerd, zingen de solopartijen. De pianisten Roland Aalbers en Chris Kok zorgen voor de begeleiding en worden daarin bijgestaan door Dirk Luijmes op een harmonium, een instrument dat weinig voorkomt in de klassieke muziek. Het concert stond aanvankelijk gepland als slot van het jubileumjaar van de concertserie in juni 2020 maar moest vanwege corona worden uitgesteld.

Kees Jan de Koning (1961) studeerde blokfluit en zang aan de conservatoria van Utrecht en den Haag. Hij is een veelgevraagd ensemblezanger en zingt als vaste zanger in het vermaarde Quink Vocaal Ensemble en het Nederlands Kamerkoor en wordt regelmatig gevraagd voor internationale ensembles zoals het Huelgas Ensemble en het Gesualdo Consort Amsterdam. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten. De laatste jaren werkt Kees Jan ook als projectdirigent en vocale koorcoach.

Er zijn plaatsen beschikbaar voor toehoorders die graag nog op 1,5 meter afstand van anderen willen zitten. Plaats reserveren is niet nodig. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie staat op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Meer berichten