Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Op de foto van links naar rechts Henk van Bockel, Annelieke Steenbergen en Jeannette Arends.&nbsp;</p>

Op de foto van links naar rechts Henk van Bockel, Annelieke Steenbergen en Jeannette Arends. 

(Foto: Welzijn Rivierstroom)

Stichting ondersteunt dorpsinitiatieven

ECHTELD - Het bestuur van de stichting Meldpunt voor Hulp en Informatie Echteld ondersteunt twee lopende dorpsinitiatieven voor de duur van drie en vijf jaren.

De Wereldkeuken kan drie jaar subsidie tegemoetzien. Zij biedt onder leiding van vrijwilligers kookplezier voor ouderen, migranten en kwetsbaren met als doel elkaar te ontmoeten, samen te koken en te eten.

Vijf jaar subsidie staat gereserveerd voor ‘Lief- en Leedstraten’. Hier wordt straatsgewijs aandacht voor elkaar gevraagd en geschonken. Met als doel de saamhorigheid van de bewoners te stimuleren door burenhulp, bij gelegenheid een bloemetje of het bieden van een warme deken ter ondersteuning bij verdriet of eenzaamheid. Stichting Welzijn Rivierstroom doet de begeleiding en vrijwilligers de uitvoering.

Toen de Rabobank rond de eeuwwisseling haar 100-jarig bestaan vierde heeft de lokale Rabobank de middelen beschikbaar gesteld ter ondersteuning van bijvoorbeeld voornoemde doelstellingen. Welzijn Rivierstroom is ontzettend dankbaar met deze bijdrage waardoor de projecten nog jaren doorgezet kunnen worden

Meer berichten