Logo gemeentenieuwsonline.nl
Frits Sipman dirigeerde de Vluchtheuvelcantorij met Kerst 2014. (foto: M. van Tuyl)
Frits Sipman dirigeerde de Vluchtheuvelcantorij met Kerst 2014. (foto: M. van Tuyl) (Foto: M. van Tuyl)

Gedichten en muziek in de Vluchtheuvelkerk

ZETTEN - Dit jaar zullen er op de Vluchtheuvel in Zetten veel bijzondere diensten en lezingen te bezoeken zijn. Bijna elke maand is er op de derde zondag een ‘Heuveldienst’ of ‘Heuvellezing’ in plaats van een gewone dienst. 

Er zullen geluiden te horen zijn van schrijvers, dichters, een politica, theologen, een oud-politiecommandant, een danseres en zelfs van een heel cantatekoor!

Op zondag 19 juni is er weer zo’n bijzondere Heuveldienst. We ontmoeten Pieter Nijenhuis, Edy Valkenburg en Frits Sipman. Alle drie zijn zij dichter en muzikant uit onze regio. Samen met het publiek onderzoeken zij of er nog plaats is voor poëzie in onze tijd. Wie leest er nog een gedicht? Zijn gedichten alleen voor literaire fijnproevers? In een afwisselend programma zullen hun originele gedichten te horen zijn, omlijst met muziek door zowel pianist Louis Tiemensma (tevens arts in ruste), met zijn eigenzinnige arrangementen, als door de Vluchtheuvelcantorij. Pieter, oud-docent Engels, is regelmatig organist bij de Vluchtheuvelkerk, Edy is naast dichter ook theoloog. Frits Sipman, Zettenaar, oud-muziektherapeut, vrijwilliger en organisator in hart en nieren, zal vanwege ziekte helaas niet persoonlijk aanwezig zijn.

Iedereen is op 19 juni, maar ook op andere zondagen, welkom in de Vluchtheuvelkerk (www.vluchtheuvelgemeente.nl) met haar licht en ruimte, letterlijk en figuurlijk. De lezingen en diensten beginnen om 10 uur ‘s ochtends en duren een uur. De ingang van het prachtige witte kerkje tussen de hoge bomen op een terp middenin Zetten is te vinden tegenover het adres Bakkerstraat 20.  

Meer berichten