Logo gemeentenieuwsonline.nl
Caecilia Camerata.
Caecilia Camerata. (Foto: copyright-vrij)

Kamerorkest brengt werken van Mendelssohn, Telemann, Dvorák en Strawinsky

VEENENDAAL - Op 21 mei om 16.00 uur vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal, een concert plaats door kamerorkest Ceacilia Camerata onder leiding van Jasper de Waal. Dit orkest, bestaande uit ruim 40 spelers, brengt enkele hoogtepunten uit het klassieke orkestrepertoire ten gehore. 

Van Mendelssohn wordt een vrolijke strijkerssymfonie gespeeld. Vervolgens klinkt een concert voor twee fluiten en orkest van Georg Philipp Telemann, gevolgd door een serenade voor blazers van Antonin Dvorák. Tenslotte wordt de bekende Pulcinella-suite van Igor Strawinsky gespeeld.

Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Hij dirigeerde in Nederland succesvol het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland. In 2014 maakte Jasper zijn internationale debuut bij Philharmonica de Stat Transilvania in het Roemeense Cluj, waar hij wegens groot succes direct werd teruggevraagd. Als hoornist is Jasper nog steeds actief op het hoogste niveau in het Chamber Orchestra of Europe.

Er zijn plaatsen beschikbaar voor toehoorders die graag nog op 1,5 meter afstand van anderen willen zitten. De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Meer berichten