Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slim thuis laden in de Neder-Betuwe

Algemeen

Eind 2021 kwam er mooi nieuws naar buiten. De 47 openbare laadpalen die er zijn in de Neder-Betuwe, stijgt naar het aantal 215 in 2025. De wethouder gaf zelfs aan dat dit aantal nog hoger kan zijn. Duurt dit je te lang en heb je geen eigen oprit? Dan kun je zelf ook een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Heb je wel een eigen oprit? Dan moet je zelfvoorzienend zijn en dus zelf een laadpaal regelen. Klinkt nadelig, maar er zit ook een groot voordeel aan. Met een slimme laadpaal bespaar je enorm veel geld. Hieronder lees je hoe dat precies werkt.

Wat betekent slim laden?

Een slimme laadpaal heeft een dataconnectie met het elektriciteitsnet. Zodra je de laadkabel inplugt, wordt data met betrekking tot het laden opgeslagen. Dit is belangrijk, om zo optimalisatie van het laadproces mogelijk te maken. Allereerst is het zo dat je de maximale capaciteit van je meterkast niet wil overschrijden. Door gebruik te maken van een slimme laadpaal, raakt het net niet overbelast. Ook is het handig om zelf je laadsessies te kunnen monitoren. Met een Wifi-verbinding wordt de data naar een Web Interface gestuurd, waarin de laadsessies in een gespecificeerd overzicht staan.

Hoe geld besparen met laden?

Allemaal enorm interessant, maar nu wil je natuurlijk weten hoe je geld bespaart met slim thuis laden. In de basis betaal je het tarief dat je zelf hebt afgesloten bij je energieleverancier. Over het algemeen is dat tarief lager dan het tarief van openbaar laden. Maar het is zelfs mogelijk om nog minder dan dat tarief te betalen. Een slimme laadpaal kun je zodanig instellen dat deze zo veel mogelijk laadt tijdens de daluren. Dan betaal je dus het daltarief!

Als je thuis groene energie opwekt, worden de laadsessies zelfs nog goedkoper. Bij Lanova Laadpalen kun je jouw toekomstige laadpaal uit laten rusten met Dynamic Load Balancing. Een systeem dat milieuvriendelijk laden mogelijk maakt. Concreet betekent het dat de laadpaal in staat is om groene energie, bijvoorbeeld opgewekt door zonnepanelen, kan gebruiken om je auto op te laden!

Lease een laadpaal

Nu je weet dat slim thuis laden kosten bespaart, is het interessant om te kijken naar de aanschaf. De aanschaf en installatie van een laadpaal kost geld. Hoe veel dat precies is, hangt af van de laadpaal. Zo verkoopt Lanova thuislaadpalen vanaf 649 euro. Een bedrag dat niet iedereen zomaar ter beschikking heeft. Daarom heeft het bedrijf ‘lease een laadpaal’ in het leven geroepen, waarmee je al voor 10 euro per maand een laadpaal thuis hebt. Dat is pas slim laden!

Uitgelicht

Digitale krant