Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Mevrouw Van Ommeren en wethouder Van Dijkhuizen. (foto: 3JetFotografie)</p>

Mevrouw Van Ommeren en wethouder Van Dijkhuizen. (foto: 3JetFotografie)

(Foto: 3JetFotografie)

‘Doe mij maar een rondje door het groen’

NEDER-BETUWE - Een virtuele fietstocht kan sinds kort voor bewoners van zorgcentrum Anker Kesteren. Met een beentrainer die is gekoppeld aan een groot scherm fietsen zij door hun geboortedorp, door de Betuwe of maken een stedentrip. Dit fietslabyrint spaarde het Anker bij elkaar met acties en met een uitvoeringsbudget van Lokaal akkoord Neder-Betuwe Bloeit!

Wethouder Herma van Dijkhuizen ging onlangs kijken en was erbij toen mevrouw Van Ommeren op pad ging; “Doe mij maar een rondje door Tiel.”  De wethouder: “Een prachtige manier voor ouderen om te bewegen. Al trappend veilig door dorpen en steden of door de natuur. Het roept veel herkenning op. Fijn voor de sociale contacten en goed voor het hoofd. Een prachtige en innovatieve manier om het bewegen voor ouderen aantrekkelijk en laagdrempelig te maken.”

Rondje door het groen 
Everarda Muilwijk van het Anker vertelde dat de bewoners erg genieten van het fietslabyrint dat afwisselend steeds twee weken op één van de zeven bewonersafdelingen staat. “De reactie van een bewoner die vroeger boer was toen ik de route door het groen aanzette was  ‘hier hield ik vroeger zo van, zo vrij en al dat groen om mij heen’. Hij zat er helemaal in. Je krijgt zo ook gelijk een gesprek over die tijd. Andere bewoners gaan er soms naast zitten en kijken mee.

Acties en uitvoeringsbudget
Dankzij acties, donaties en het uitvoeringsbudget Lokaal akkoord Neder-Betuwe Bloeit! werd het bedrag voor de virtuele fiets bij elkaar gebracht.

Meer berichten