Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Walk&Talk in het bos onder leiding van Jos Roukema. (foto: Eline van Berkum)</p>

Walk&Talk in het bos onder leiding van Jos Roukema. (foto: Eline van Berkum)

(Foto: Eline van Berkum)

Bewegen naar werk? Dat werkt!

RHENEN - Dinsdag 6 juli vond de eerste Walk&Talk plaats met als startpunt De Westpoort. Daarvoor was er een online Walk&Talk geweest.


Walk&Talk is een maandelijkse bijeenkomst die wordt georganiseerd door Jobhulpmaatje Rhenen en De Bibliotheek Z-O-U-T. Het is een ontmoetingsplek waar werkzoekenden ervaringen kunnen uitwisselen over hun zoektocht naar werk en geïnspireerd worden door een gastspreker.

Deze maand verzorgde activeringscoach Jos Roukema de Walk&Talk. Het lopen gebeurde tijdens deze bijeenkomst letterlijk. De groep ging naar het bos om daar aan de hand van opdrachten te onderzoeken welke stappen er nodig zijn om dichterbij een gewenst resultaat te komen. Dat resultaat kan die ene mooie baan zijn of vrijwilligerswerk dat voldoening geeft of je netwerk vergroten. Voor iedere deelnemer is dat uiteindelijke doel anders. 

Het bos als omgeving voor inspiratie om te overleggen, na te denken en te formuleren werkt heel goed en werd als zeer positief ervaren door de deelnemers. Het was mooi om te zien dat aan het eind van de bijeenkomst deelnemers concreet uitspraken wat ze gaan doen om die ene stap te zetten om bij het gewenste resultaat te komen. De deelnemers wisselden telefoonnummers uit om elkaar op de hoogte te houden.

De volgende Walk&Talk vindt plaats op dinsdag 7 september. Deze zal worden verzorgd door Saskia Kwint, zij heeft haar eigen arbeidsbemiddelingsbureau. Voor meer informatie over Walk&Talk kun je mailen met walkentalkrhenen@gmail.com of bel met 06 42531554.

Meer berichten