Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Openstelling Cunerakerk. (foto: Willy Hoorn)</p>

Openstelling Cunerakerk. (foto: Willy Hoorn)

(Foto: Willy Hoorn)

Bezichtiging Cunerakerk in de zomerperiode

RHENEN - Vanaf vrijdag 2 juli - 11 september zet het Cuneragilde de deuren open van de Cunerakerk. Op woensdag t/m zaterdag van 13:00 – 16:30 uur is het interieur van de kerk te bezichtigen. De toegang is gratis.

Bij de ingang staat een balie met informatiemateriaal en een handleiding voor het bekijken van bijzondere kenmerken in de kerk. Er zijn gastvrouwen/heren om vragen van bezoekers te beantwoorden en er zijn folders om mee te nemen. Binnen geldt de coronamaatregel  van onderlinge 1,5 meter afstand, maar dat zal geen probleem vormen in deze grote ruimte.

De zomeropenstelling van de omstreeks 1450 gebouwde Cunerakerk is ieder jaar een toeristische trekpleister. Honderden passerende toeristen, maar ook de eigen Rhenenaren, zijn blij verrast dat ze het opvallende kerkgebouw in het centrum van Rhenen nu ook van binnen kunnen bekijken. Het is van oorsprong een Pelgrimskerk, verbonden aan de RK Cuneralegende.  

Zeldzame bezienswaardigheden zijn onder meer het doksaal, daterend uit de Renaissance omstreeks 1550, vervaardigd van witte zandsteen en voorzien van gebeeldhouwde symbolen, zoals de verschillende levensfasen, de acht christelijke deugden en Bijbelse voorstellingen. Symbolen, want in de Middeleeuwen konden niet alle mensen lezen. Het is een van de mooiste doksalen in Nederland.

Groepsrondleidingen in de Cunerakerk onder leiding van een gids zijn ook mogelijk. Op afspraak en alleen voor kleine groepen vanwege de 1,5 meter-maatregel. Deze kunnen aangevraagd worden via het naast de Cunerakerk gelegen VVV Stadsmuseum, Markt 20 (ingang Kerkstraat) of via VVV@stadsmuseumrhenen.nl of via 0317 612077.

Meer berichten