Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bastien Mackels in actie op het circuit van Most in Tsjechi&euml;. (foto: SWPN)</p>

Bastien Mackels in actie op het circuit van Most in Tsjechië. (foto: SWPN)

(Foto: SWPN)

Podium voor Mackels in Most

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Bastien Mackels opnieuw een podiumplaats gescoord in de IDM Superbike klasse op Most. Melvin van der Voort kan ook terugkijken op een goed weekend in de IDM Supersport 600 klasse met een negende plaats in de eerste race als beste resultaat.


Mackels was tijdens de eerste dag het snelste in alle vrije trainingen. Tijdens de kwalificaties kwam hij net te kort voor de pole position. Met een derde starttijd had de Yamaha R1 coureur wel een uitstekende uitgangspositie voor de races. Van der Voort was in eerste instantie nog wat zoekende naar het juiste gevoel op de Yamaha R6.

Bij de start van de eerste IDM Superbike race reed Mackels in derde positie. De SWPN-coureur wist hier al snel een tweede plaats van te maken. In de slotfase kreeg de Belg problemen met de grip vanwege de koudere temperaturen op zondag, waardoor hij wat terrein moest prijsgeven en als derde eindigde. Na een geweldige openingsfase pakte hij in de tweede race de leiding en probeerde weg te rijden. In de tweede helft van de race werd hij achterhaald door drie rijders en finishte de 35-jarige coureur kort achter de koplopers als vierde.

Voor de eerste IDM Supersport 600 race werd er nog een vrij grote wijziging aan de afstelling van de motor doorgevoerd. Dit pakte voor Van der Voort goed uit. Al snel reed de coureur op plaats tien en wist hij aan te haken bij de strijd om plaats acht. Na een sterke race finishte Van der Voort als negende. Ook in de tweede race had de SWPN-coureur een goede start, maar viel door een val al in de eerste ronde uit.

Meer berichten