Alies deLleeuw, ouder tijdens het schoonmaken. (foto: Dennis Heijmans)
Alies deLleeuw, ouder tijdens het schoonmaken. (foto: Dennis Heijmans) Foto: dennis heijmans

NLdoet-dag op de Isandraschool in IJzendoorn groot succes

Algemeen

IJZENDOORN - Het was niet alleen een gezellige dag, waarbij ouders op het schoolplein eindelijk weer eens de handen uit de mouwen konden steken, het heeft ook nog eens twee nieuwe inschrijvingen opgeleverd.

‘Nieuwe leerlingen zijn van levensbelang voor de school’, zegt Dennis die met de hogedrukspuit de boel rondom het klimrek schoonspuit. ‘Niks zo fijn dan lopend met je kinderen naar school te kunnen.’

De Isandra is een kleine prettige dorpsschool en ook meteen de enige school in het dorp. Een school houdt het dorp leefbaar en is niet alleen van belang voor de ouders van nu maar ook voor de ouders van de straks.

Veel ouders zijn deze middag op school om het schoolplein en het schoolgebouw een opfrisbeurt te geven. De kinderen helpen tussen het spelen door ijverig mee. Ook de juf komt belangstellend een kijkje nemen en zelfs een aantal ouders is met potentiële nieuwe leerlingen langs geweest. De twee nieuwe inschrijvingen maakt de dag helemaal compleet. Het plein is weer fris en er staan nieuwe schilderingen op de ramen. De school is er weer helemaal klaar voor. Samen met een aantal ouders kijken we tevreden terug op een positieve dag.

Kinderen van de isandraschool (Rik, Levi, Sidona) tijdens de schoolmaak. (foto: Dennis Heijmans)
Kinderen aan het klussen: Vera en Tijn. (foto: Dennis Heijmans)
Leerlingen van de Isandraschool.  (foto: Dennis Heijmans)
Dennis Heijmans met de hogedrukspuit tijdens NLdoet. (foto: Dennis Heijmans)

Uitgelicht

Digitale krant