Beide creatieve ondernemers met een deel van de expositie. F(foto: Liana van de Vendel)
Beide creatieve ondernemers met een deel van de expositie. F(foto: Liana van de Vendel) Foto: Liana van de Vendel

Zomerexpositie ‘Drenke- lingenhuisjes aan de Rijn’

Algemeen

RHENEN – Na het succes van vorig jaar hebben chefkok Nico Klaver uit Rhenen en kunstenares Liana van de Vendel uit Wageningen het plan voor de tweede maal opgepakt om hun krachten te bundelen in een zomerexpositie in de tuin van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen: ‘culinair genieten van exclusieve kunst’.

Tijdens de coronasluiting van afgelopen winter hebben beiden hard gewerkt aan hun creatieve plan voor de tweede zomerexpositie. Van de Vendel werkte intensief aan een unieke serie schilderijen ‘Drenkelingenhuisjes’ die speciaal voor buiten geschikt zijn. Klaver heeft zijn weergaloze terras aan de rijn uitgebreid, waardoor er nog meer ruimte is om te genieten van het prachtige uitzicht.

Kunst en culinair genieten ontmoeten elkaar hier in Rhenen en vullen elkaar zichtbaar aan. Bij zowel kunst als culinaire gerechten gaat het om het beleven, ervaren, genieten en verrassen. Alle zintuigen worden aangeboord en dat smaakt naar meer.

De drenkelingenhuisjes (1890) zijn twee unieke monumenten op de Waddeneilanden en werden neergezet als schuilplaats voor schipbreukelingen. Als een schip tijdens een storm verging, konden zij de opvallend witte huisjes bereiken waar dekens, voeding en water lag opgeslagen. De lange lockdown en de naderende vrijheid en veiligheid, inspireerde Van de Vendel tot deze exclusieve drenkelingenhuisjesserie.

‘t Kalkoentje in Rhenen is (coronaproof) op 28 april heropend. Laat u culinair verwennen door deze topchef en zijn team en geniet van exclusieve kunst op het zomerterras. Meer informatie: www.verandaschilderijen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant