Iglo Rhenen, oude tijden herleven
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Iglo Stokweg Rhenen. (foto: Rob Moret)</p>

Iglo Stokweg Rhenen. (foto: Rob Moret)

(Foto: Rob Moret)

Iglo Rhenen, oude tijden herleven

RHENEN - Het is zeer lang geleden dat we zo'n prachtige winter hadden. We konden gelukkig eens over iets anders praten en genieten.. Eerst een mooi pak sneeuw en toen ging het ouderwets vriezen. Op eens zagen we weer veel vrolijke gezichten. Elfstedenrijder Rob Moret kon zes dagen de schaatsen aan trekken. Voor de eerste keer in zijn leven schaatste hij op de Gemeente wei in de Palmerswaard. Wie heeft deze mooie ijsbaan nog niet ontdekt? Zelfs de Rhenense IJsclub veegde de baan meerdere keren.

Waarom kon men daar nooit eerder schaatsen ? De zomerdijk hield het water van de Rijn tegen. In verband met ruimte voor de rivier is een nevengeul gegraven die in het westen aan sluit op de Rijn. Via deze geul kwam de Palmerswaard onder water te staan. Duizenden mensen hebben genoten toen daar door strenge vorst een prachtige ijsplaat verscheen. Er zijn veel prachtige foto's gemaakt met de Cuneratoren op de achtergrond. Regelmatig liet het carillon oud-Hollandse liedjes horen Het was echt genieten van deze oud-Hollandse tafereeltjes.

"Wat zag ik na het schaatsen tot mijn verbazing? Een prachtige iglo in Rhenen", vertelt Rob Moret. Velen zullen onderweg naar Elst deze iglo hebben gezien op de hoek van de Stokweg. Rob stopte om een foto te maken. Boven een houtvuur hing een ketel met heerlijke chocolademelk. Op deze manier vierde familie Van Roekel de verjaardag van een dochter. Nergens op het ijs koek en zopie. Hier ontving schaatser Rob een heerlijke beker chocolademelk.

Meer berichten