Sneeuw, ijs, Elfstedentocht, veel emotie ?
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sneeuw, ijs, Elfstedentocht, veel emotie ?

RHENEN - Gelukkig even iets anders dan corona.Gelukkig eindelijk winter. Ook dan moet je reclame maken voor onze mooie stad. Op de beroemde elfstedentocht heeft Rob Moret, drie keer uitgereden in Friesland, '85, '86 en '97, de stad Rhenen vermeld.

Verslaggevers van SBS vroegen aan Peter Busch en Rob Moret uit het dorpje Rhenen Wat ze van de Weissensee vonden. Rob gaf als antwoord: "Met jullie praat ik niet. Rhenen is al 750 jaar een stad." Vervolgens zijn ze Rob tijdens de Elfstedentocht onopvallend gaan volgen. Om 12.00 werd Rob gevraagd of hij dacht hem uit te rijden. Dat weet je niet op ijs met veel scheuren als je nog 100 km moet schaatsen. Ruim voor de limiet kon Rob aan zijn laatste ronde begonnen. Hij werd bij aankomst feestelijk onthaald. Uitgebreid was Rhenen te zien op SBS. Rob is in het bezit van negen kruisjes. Hoe hard het ook gaat vriezen er komt terecht geen elfstedentocht..

Van de week ontving Rob een brief uit Friesland: ''We waren aan het rekenen, zonen van Hannie Ypma) Mem zou het nooit halen. We waren ongerust. Hannie kwam om één uur met taxi thuis. Dankzij Rob gehaald. De deur van de boerderij staat altijd open in Oudega."

Hannie stond met betraande ogen in 1997 in de duisternis op het ijs bij Barthlehiem. "Wat zei ze", tegen Rob. "In 1985 en 86 kon ik niet door jonge kinderen. Dit is misschien de enige keer in mijn leven en nu ben ik zo ontzettend bang." Rob deed zijn handen op zijn rug. Hannie hield ze vast en haalde de finish. De mooiste dag uit haar leven. Hannie schreef: "Als je valt,geen mens ziet naar je om. Wat is er dan over van Hannie?" Schaatsen veel emotie?

Meer berichten