Overzichtsfoto veld 1. (foto: Theo Hoogendorp)
Overzichtsfoto veld 1. (foto: Theo Hoogendorp) Foto: Theo Hoogendorp

Voetballen in het donker

Algemeen

RHENEN - Wat was het leuk om een keer in het donker te voetballen. Het was Ingmar Bruinsma van Leds Voetbal.nl, die ons een mail stuurde over leds voetbal en een toelichting gaf.

De spelers van de twee teams krijgen een speciaal hesje, dat is verlicht aan de voor- en achterzijde met beide rode of witte ledverlichting. Om de keeper makkelijk te herkennen, kun je de keeper op de knipperlicht-stand zetten. Je speelt met een voetbal die van binnenuit oranje wordt verlicht met een ledlamp. Het voetbalveld en de twee doelen zelf worden gemarkeerd met de led-slang die felgroen verlicht. Zo kun je dus precies zien waar je moet zijn! Voorts gaf hij er een tip bij, dat de KNVB een stimuleringsbudget beschikbaar heeft om activiteiten te financieren om de jeugd in beweging te houden.

Nadat het projectvoorstel was ingediend bij de KNVB kregen wij al snel groen licht. Ook werd aan de B2B De Greb financiële ondersteuning gevraagd. Ook zij zagen een financiële bijdrage wel zitten voor deze activiteit voor de jeugd. Woensdag 20 januari werd gekozen om deze activiteit te organiseren. Slecht weer of de avondklok zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Beide waren niet van toepassing en vanaf 17.45 uur tot 21.45 uur werd er op vier veldjes van 30x20 meter in het donker door de jeugd gevoetbald.

Er kwamen veel positieve reacties. Het was weer even iets anders dan de gewone training. Het was dan ook een schot in de roos, die mogelijk werd gemaakt door de financiële ondersteuning vanuit het stimuleringsbudget van de KNVB en de bijdrage van onze B2B De Greb.

Nog even de hesjes aan en dan kan de verlichting op het veld uit. (foto: Theo Hoogendorp)

Uitgelicht

Digitale krant