Roetsplek ransuilen in Binnenveld
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Roetsplek ransuilen in Binnenveld

RHENEN - Zeer somber was het de dagen rond de jaarwisseling. Nog geen uur zon in een week tijd. Toch valt er in de natuur veel te beleven. Nu het blad van de bomen is, kan je op de Plantage Willem3 vaak herten zien met grote geweien.

In de buurt van De Paasberg, vlask bij de leemkuil lopen reeën. Bijzonder is het om het oude aan de natuur terug gegeven zwembad achter Remmerstein te ontdekken.

In het Binnenveld tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal is altijd iets te zien of te beleven. Je kan fietsen en wandelen langs de kronkelende Grift. Op een roestplek in het Binnenveld zag Rob Moret achttien ransuilen. Ook Nico de Haan genoot van deze uilen.

Het Binnenveld is een uniek en prachtig natuur gebied waar de boeren en de vrijwilligers van de weidevogelbeschermgroep goed samenwerking. Roelof de Jong zorgt voor een uitstekende coordinatie.

Graag willen we blijven genieten van de weidevogels in het Binnenveld.Kievit, grutto, tureluur, wulp en scholekster voelen zich hier thuis. De boeren en de vrijwilligers werken erg goed samen om de nesten te beschermen.

Wat is het genieten als het geluid van deze vogels in het voorjaar weer klinkt. Op de Laarsenberg zitten bosuilen en ook zijn de prachtige putters aanwezig. Ook zijn er nu nog mooie paddenstoelen te zien. Ook in deze corona tijd is er dus veel te beleven in de natuur

Meer berichten