Gitaarduo Elias/Cordas bij De Korenwinde in Rhenen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Gitaarduo Elias/Cordas. (foto: Merlijn Doomernik)</p>

Gitaarduo Elias/Cordas. (foto: Merlijn Doomernik)

(Foto: Merlijn Doomernik)

Gitaarduo Elias/Cordas bij De Korenwinde in Rhenen

RHENEN - Meteen na de huidige lockdown (toegegeven, het is een gok) organiseert De Korenwinde weer een coronaproof concert in De Vlam in Rhenen. De Vlam is klein en intiem, zodat de toegestane dertig mensen zich niet ongemakkelijk voelen en kunnen genieten van een mooi concert.

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 januari, om 16:30 en 20:00 uur. Beide concerten duren een uur en hebben geen pauze. Meestergitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas gebruiken Rodrigo's eigen transcriptie 'Aranjuez, ma pensée' als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur en bekende 19e-eeuwse meesterwerken, op maarliefst acht verschillende gitaren!

Voordat de Spaanse klassieker klinkt reist het duo af naar de periode van de Italiaanse opera en de Weense salons van begin 19e-eeuw. Schubert - die zelf gitaar speelde - en Beethoven maakten in deze periode een grote bloeiperiode van de gitaar mee. In dit gedeelte van het programma bespelen Fernando en Izhar unieke 19e-eeuwse gitaren. Daarna spelen ze op de Spaanse klassieke gitaar en voeren u mee in haar warme klank. Laat u betoveren!

Het programma wordt extra bijzonder door de interessante toelichtingen die de beide gitaristen geven. Dit najaar kwam ook de cd 'Schubert's Guitars' uit; daarop speelt het duo Elias/Cordas onder andere twee pianosonates van Schubert. De recensie in De Volkskrant was lovend!

Kaartjes alleen via de website te bestellen www.korenwinde.nl (tot en met 18 jaar gratis; van 19 - 26 jaar 12 euro; vanaf 27 jaar 18 euro).

Meer berichten