Schatgraven naar de geschiedenis van Biljoen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Biljoen boekomslag. (foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)</p>

Biljoen boekomslag. (foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

(Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

Schatgraven naar de geschiedenis van Biljoen

REGIO - Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is tien jaar eigenaar van het kasteel en gelijknamige landgoed Biljoen bij Velp. Vanaf het prille begin van die periode stond voor GLK vast dat we Biljoen toegankelijker wilden maken. Daar hoort een rijk geïllustreerd boek bij, met nieuwe verhalen over dit fascinerende kasteel.

Een boek vol verhalen van verre en van dichtbij. Tot in Münster, Berlijn en Monaco zochten we naar ingrediënten voor die verhalen. Maar ook dichterbij. Bekendheid kreeg Biljoen vooral in zijn 18de-eeuwse bloeiperiode, toen de verfijnde stuczaal en de befaamde waterwerken in het aangrenzende park Beekhuizen toeristische trekpleisters waren. Ondanks de voorwaarde bij het verwerven dat het kasteel particulier bewoond moest blijven, is een groot deel van het landgoed nu toegankelijk en is het kasteel periodiek te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Nu de geschiedenis van landgoed, kasteel en haar bewoners uitgebreid is beschreven, is ook op een andere wijze de geschiedenis ontsloten en te beleven. Nooit eerder zijn de verhalen over landgoed, kasteel en haar bewoners zo aantrekkelijk beschreven en rijk geïllustreerd met prachtige afbeeldingen.

Bekende auteurs als Luuc Kooijmans, Ileen Montijn en Luc Panhuysen vertellen ‘het verhaal van Biljoen’ in een breed cultuur-historisch kader. Daarnaast maken de bijzondere vormgeving en vele afbeeldingen deze uitgave tot een eersteklas kijkboek. Een must voor alle liefhebbers van kastelen, tuinen en landgoederen. Het boek Biljoen is te bestellen via www.wbooks.nl.

Meer berichten