Uitreiking certificaat Jobgroup training. (foto: Eline van Berkum)
Uitreiking certificaat Jobgroup training. (foto: Eline van Berkum) Foto: Eline van Berkum

Je wilt (weer) een baan, maar hoe pak je dat aan?

Algemeen

RHENEN - Je bent gestopt met werken toen er kinderen kwamen. En toen die groot werden vroegen je ouders meer aandacht. Nu zou je eigenlijk wel weer willen werken, maar je stelt het steeds maar uit. Of je hebt werk maar je wilt eigenlijk meer. Hoe pak je dat aan?

Dit waren verhalen van de zeven deelnemers op de afsluitende bijeenkomst van de JobGrouptraining, een training van JobHulpMaatje Rhenen voor werkzoekenden.

De training bestond uit zeven bijeenkomsten waarin aandacht werd besteed aan vragen als “Wie ben je?”, “Wat zijn je competenties?”, “Wat wil je?” en daarnaast ook hoe je geschikte vacatures vindt.

De cursisten leerden dat je voor je zelf duidelijk moet maken wat je wilt: focus. En als je dat weet, wacht niet alleen op geschikte vacatures, maar neem zelf het initiatief voor een oriënterend gesprek met interessante bedrijven. Tijdens de cursus ontstond er ook een hechte onderlinge band, waarbij men elkaar stimuleerde om de volgende stap te zetten.

Op de laatste bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers aanwezig van de Bedrijvenkring Rhenen, het WergeversServicepunt en de Werkbij, die de cursisten waardevolle tips konden geven.

Op 12 december zien de cursisten elkaar nog een keer terug in een verdiepende workshop rondom het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze workshop staat ook open voor andere belangstellenden.

Geïnteresseerden voor de deze activiteiten kunnen zich aanmelden via de website https://jobhulpmaatjerhenen.nl/.

Uitgelicht

Digitale krant