Werk en mantelzorg combineren

Algemeen

NEDER-BETUWE - We zitten te wachten op het busje. Hij is al een kwartier te laat. Er blijkt iets fout te zijn gegaan. Om 9:00 uur had ik een belangrijke afspraak op mijn werk. Ik moet schakelen en opnieuw een planning maken en al mijn afspraken verzetten. De week begint weer niet zoals ik in gedachten had.

Dit is een verhaal van een werkende moeder van een zoon met het downsyndroom. Het combineren van werk en mantelzorgtaken is voor veel mantelzorgers belastend. De regelzaken geven veel mantelzorgers kopzorgen en stress. Wil je als mantelzorger ondersteuning in de regeltaken, dan kan de mantelzorgmakelaar van Welzijn Rivierstroom dit bieden.

Mantelzorgmakelaar
Welzijn Rivierstroom biedt ondersteuning aan mantelzorgers met als doel om de zorg vol te houden. Dit doet we op verschillende manieren. We kijken waar we u bij kunnen ondersteunen en van welke regelingen u gebruik kunt maken. We organiseren bijeenkomsten en/of trainingen en brengen een nieuwsbrief uit met interessante artikelen. Daarnaast kunnen wij respijtzorg regelen, zodat u met een gerust hart even iets voor u zelf kunt doen. Wij werken nauw samen met verschillende organisaties binnen de gemeente waardoor we goed kunnen informeren en adviseren.

Meer informatie
Mantelzorger zijn daar kies je niet voor, dat word je. Het is vanzelfsprekend om voor een naaste te zorgen. Welzijn Rivierstroom zorgt graag voor u! "Hebt u ondersteuning nodig om werk en mantelzorg te combineren en bent u benieuwd wat er mogelijk is? Neem dan contact op met Welzijn Rivierstroom op 0344 602337."

Uitgelicht

Digitale krant