Tjark Struif Bontkes en Kees Jochemsen. (foto: Jeroen Poortvliet)
Tjark Struif Bontkes en Kees Jochemsen. (foto: Jeroen Poortvliet) Foto: Jeroen Poortvliet

Landelijke prijs voor Hulpmaatje Rhenen

Algemeen

RHENEN - Maandag 5 oktober mochten Kees Jochemsen en Tjark Struif Bontkes de Publieksprijs van de Cliënt in Beeldprijs van de Landelijke Cliënten Raden in ontvangst nemen. De prijs bestond uit een bedrag van 2500 euro en een mooi kunstwerk.

De Landelijke Cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van de sociale diensten en is gesprekspartner van de landelijke overheid.

Eigenlijk bestaat Hulpmaatje Rhenen nog niet eens officieel! Hulpmaatje Rhenen is een verzameling van Schuldhulpmaatje, Jobhulpmaatje, Noodfonds, Formulierenbrigade en Netwerk tegen Armoede. Het gezamenlijke doel van deze activiteiten is om de burgers van Rhenen bij te staan, die kampen met armoede en schulden of moeite hebben met het vinden van werk. Ook helpt zij mensen bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van ondersteuning. Per 1 januari 2021 worden alle activiteiten samengevoegd onder de naam Hulpmaatje Rhenen met één bestuur.

Waarom dan nu al deze prijs? De jury waardeerde het feit dat deze activiteiten door vrijwilligers zijn opgezet en dat deze elkaar versterken. Ook het feit dat deze activiteiten een ‘smeerolie’-functie hebben tussen cliënten en de gemeente werd zeer positief beoordeeld. Er is een tekenfilmpje van gemaakt dat te zien is in de hal van het gemeentehuis. De prijs is een grote stimulans voor de vrijwilligers om op de ingeslagen weg verder te gaan!

Uitgelicht

Digitale krant