Logo gemeentenieuwsonline.nl

Mantelzorgwaardering in Buren

BUREN - De gemeente Buren heeft waardering voor de inzet van mantelzorgers en wil hen ook in 2020 waarderen met een VVV- bon van vijftig euro. U kunt zich als mantelzorger aanmelden of afmelden voor de mantelzorgwaardering 2020.

Bent u mantelzorger maar heeft u dit nog niet kenbaar gemaakt bij het Mantelzorgsteunpunt Buren. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 januari 2021.


Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Maar waar hebben we het eigenlijk over als we het over mantelzorg hebben? Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten of de hulp aan instellingsbewoners. Mantelzorg is onbetaalde hulp. Oppassen op b.v. ‘gezonde kinderen’ is geen mantelzorg. Dit zijn zorg -en opvoedingstaken die in redelijkheid mag worden verwacht van de echtgenoot, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten.

Bent u mantelzorger maar wenst u geen mantelzorgwaardering te ontvangen dan kunt u dit ook aangeven. Staat u als mantelzorger geregistreerd bij het Mantelzorgsteunpunt Buren dan hoeft u geen aanvraag in te dienen. Want u ontvangt de mantelzorgwaardering automatisch. Als u een aanvraag voor de mantelzorgwaardering 2020 heeft ingediend wordt u ingeschreven als mantelzorger en ontvangt u de Mantelzorgnieuwsbrief.


Om ervoor te zorgen dat u ook echt het mantelzorgcompliment ontvangt is het belangrijk dat het Mantelzorgsteunpunt Buren uw juiste gegevens heeft. Dus laat het ons even weten!

Meer berichten