Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers in gesprek met een werkgever. (foto: Cora van den Berg)
Deelnemers in gesprek met een werkgever. (foto: Cora van den Berg)

Geslaagde workshop sollicitatiegesprek

RHENEN - Zaterdag 5 september kregen negen werkzoekenden de kans om te oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek. Na de start met veel goede tips kreeg iedereen zin in om zelf aan de slag te gaan.

Workshopleider Annette Roks wist iedereen weer met veel energie aan het werk te zetten. In tweetallen oefenden de mensen met het beantwoorden van lastige vragen. Daarna werd er in drietallen geoefend met echte sollicitatiegesprekken met een werkgever aan de hand van een vacature. Na het ontvangen van enkele tips en tops konden dan nog delen van het gesprek opnieuw geoefend worden.

De reacties van de deelnemers waren unaniem positief. De kern van deze morgen was: een goede voorbereiding is het halve werk. Enkelen uit de groep konden het geleerde direct toepassen in de praktijk. Zij werden uitgenodigd voor een gesprek. "We hopen dat dit helpt bij het krijgen van die droombaan."

"Nieuwsgierig naar een hulp van Jobhulpmaatje geworden? Op 29 september start een nieuwe Jobgroup. Wil je meedoen meld je dan aan via www.jobhulpmaatjerhenen.nl."

Meer berichten