Logo gemeentenieuwsonline.nl
Cuneragildegastvrouw/heer Wijke van Meulen en Jan Blaas. (foto: Willy Hoorn)
Cuneragildegastvrouw/heer Wijke van Meulen en Jan Blaas. (foto: Willy Hoorn) (Foto: )

Cunerakerk open voor publiek

RHENEN - Donderdag 2 juli was de start van de zomeropenstelling van de Cunerakerk. Gastheer Jan Blaas is tevreden over het aantal bezoekers op de eerste dag. "De Cunerakerk blijft een trekpleister voor Rhenen. Mensen zijn blij om de prominent zichtbare middeleeuwse gotische kathedraal (gebouwd in 14e en 15e eeuw) ook van binnen te kunnen bekijken.”

Het Cuneragilde maakt de openstelling in de zomerperiode mogelijk. De toegang is gratis. Vrijwilligers delen informatiefolders over de kerk uit aan bezoekers. “We houden ons aan de coronaregels van de overheid. Handen ontsmetten bij de ingang. Mondkapje niet verplicht. Wel 1,5 meter afstand houden.” Dat laatste is geen probleem in de grote kerkruimte.

De openstelling duurt van 2 juli - 29 augustus. Vanwege de beschikbaarheid van gastvrouw/heren van het Cuneragilde is de kerk in de maand juni alleen open op donderdagmiddag t/m zaterdagmiddag van 13:00 - 16:00 uur. In de maand augustus is de kerk open op woensdagmiddag - zaterdagmiddag. Uitgezonderd op dagen dat de kerk gebruikt wordt voor een huwelijk of begrafenis. Bent u dus plan om de Cunerakerk te bezoeken, raadpleeg dan de agenda op www.cuneragilde.nl of informeer bij de VVV Stadsmuseum Rhenen via 0317 6123333 of vvv@stadsmuseumrhenen.nl.

Behalve de torenbeklimmingen zijn alle overige rondleidingen door gidsen van het Cuneragilde weer mogelijk. Groepsrondleidingen in de Cunerakerk, over de Grebbeberg en het Ereveld en stadswandelingen. De rondleidingen kunnen geboekt worden bij de VVV Stadsmuseum Rhenen.

Meer berichten