Logo gemeentenieuwsonline.nl
Safarischip De Blauwe Bever gaat op 4 juli weer varen. (foto: Stichting Rijnoevervaarten)
Safarischip De Blauwe Bever gaat op 4 juli weer varen. (foto: Stichting Rijnoevervaarten) (Foto: )

De Blauwe Bever vaart weer

NEDER-BETUWE - Vanaf 4 juli kan weer gevaren worden met het Safarischip De Blauwe Bever op de Rijn en Lek. Weliswaar in aangepaste vorm door de Coronamaatregelen, maar het bestuur en de vrijwilligers zijn blij dat varen weer mogelijk is.

Dan toch eerst maar die beperkingen. Inmiddels maatregelen genomen om toch zoveel mogelijk passagiers op een veilige en aangename manier mee te nemen. Het bovendek biedt nu plaats aan 26 passagiers. Horeca is nog niet toegestaan, in principe is een bezoek aan het toilet niet mogelijk en men mag de toegewezen zitplaats niet verlaten. Helaas zijn ook bezoeken aan natuurgebieden of cultuurhistorische locaties niet mogelijk.

Maar wat dan wel? "We organiseren nu prachtige riviervaarten, waarbij de gids aan boord van alles vertelt over de rivier en zijn historie en over de aanliggende natuurgebieden. De Blauwe Bever vertrekt in juli vanaf een tweetal locaties, Wageningen en Rhenen. Met de huidige weersverwachtingen, waarbij men zelfs vreest voor tropisch hoge temperaturen, zorgt een verblijf op het water vaak voor de nodige verkoeling.

En wat meer? In augustus, hoopt het bestuur, afhankelijk van mogelijk versoepelende maatregelen, dat we ook weer natuurgebieden kunnen bezoeken. We vertrekken dan mogelijk vanaf meerdere locaties (Arnhem, Wijk bij Duurstede). Velen zullen mogelijk gedwongen de vakantie in Nederland vieren, zij kunnen kennismaken met De Blauwe Bever, waardoor ze (misschien opnieuw) ontdekken, dat Nederland, ook dankzij het water, een prachtig land is."

Meer informatie over De Blauwe Bever, de aangepaste vaarten en de beperkingen als gevolg van de coronacrisis staat op www.deblauwebever.nl

Bijlage:
Foto de Blauwe Bever is eigendom van de Stichting Rijnoevervaarten en kan vrij van rechten worden gebruikt.
Fotobijschrift: “Safarischip De Blauwe Bever gaat op 4 juli weer varen”.

Meer berichten