Logo gemeentenieuwsonline.nl
Betonblokken Boslandweg. (foto: Rob Moret)
Betonblokken Boslandweg. (foto: Rob Moret) (Foto: Rob Moret)

Ingezonden brief

Onvoorstelbaar lelijk Rhenen!?

Rhenen kent ongelooflijk veel mooie plekjes. Wie kent niet de Cunera toren of de Zwitswerse Vallei. Het uitzicht vanaf de Laarsenberg met zijn graften op de Gelderse Vallei en de Veluwe is uniek.Tot Apeldoorn kon je kijken. Wie wandelt niet met kennissen over de Grebbeberg om te genieten van buitenlands aandoende vergezichten over de Betuwe, de Rijn, ver in Brabant en zelfs naar Duitsland. Nijmegen ligt op geringe afstand en rond kerst is de kerstboom van Lopik zelfs te zien.

Wat zijn de lelijkste plekken in Rhenen ? Is er in enkele uren een bijgekomen op de Boslandweg in Rhenen. Verpesten niet gigantische beton blokken het uitzicht op de prachtige omgeving? Horen er op zo'n schilderachtig weggetje zulke betonblokken te liggen. Werden deze blokken er geplaatst in overleg met bewoners? Zullen reeën nog naar het rust gebiedje gaan? Hopelijk kunnen deze betonblokken ook weer net zo snel verwijderd worden, als dat ze zijn geplaatst.

Drempels: een adviescommissie gaf advies aan de gemeente om ongelukken veroorzakende niet-complete drempels te verwijderen op de Boslandweg. Zoals dit ook is gebeurd op de Oude Veenendaalseweg. Gevraagd werd om wegversmallingen te behouden. Welke ambtenaar heeft in overleg met wie besloten de wegversmallingen te verwijderen en er nu hoge drempels te plaatsen?

Deze drempels zijn onaangenaam voor duizenden fietsers en geven geluidsoverlast. Men weet waarschijnlijk niet waarom de westelijke drempel er ligt. Het verwijderen van een drempel is slechts twee uur werk. Wanneer?

Rob Moret, Rhenen.

Meer berichten