Logo gemeentenieuwsonline.nl
Robin Haase nodigt je uit om een balletje te komen slaan in Rhenen.
Robin Haase nodigt je uit om een balletje te komen slaan in Rhenen. (Foto: )

Werkloze tennisprofs brengen Nederland in beweging 'Balletje slaan' bij TC Rhenen

RHENEN - Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment thuis. Nederlands nummer één bij de mannen, Robin Haase, grijpt deze pauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor deze actie.

Met de actie 'Balletje slaan?' nodigen ze mensen uit op de tennisbaan. Wat drie weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie genaamd ‘Balletje slaan?’. De Nederlandse tennisgemeenschap nodigt hierbij alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Honderden tennisverenigingen zetten vanaf 4 juni hun deuren open. Hun leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Daarnaast is ook de gehele Nederlandse tennistop bij de actie betrokken, waaronder Kiki Bertens, het Nederlands Davis Cup-team, ’s werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Om zoveel mogelijk niet-tennissers te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer.

Wie mag er een balletje slaan? Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Kijk op de website van Wij Zijn Tennis voor meer informatie.

Meer berichten