Logo gemeentenieuwsonline.nl
Directeur Jan Terberg overhandigd sleutels aan voorzitter Maurice van de Ven. (foto: Jan Woldberg)
Directeur Jan Terberg overhandigd sleutels aan voorzitter Maurice van de Ven. (foto: Jan Woldberg) (Foto: )

Terberg Foundation schenkt bus aan Kinderen van de voedselbank

DODEWAARD - De coronacrisis treft ook kinderen in armoede. Door de maatregelen van de overheid heeft de stichting Kinderen van de voedselbank noodgedwongen een aantal maanden stilgelegen.

Geen vrijwilligers die de pakketten konden versturen, maar ook sponsoren die in de klem zitten. De stichting drijft op sponsoren en acties vanuit scholen. Dit is helemaal stilgevallen. Sinds kort kunnen onder strikte maatregelingen de werkzaamheden met vrijwilligers weer worden opgestart en worden er weer pakketten worden verstuurd naar gezinnen die dat hard nodig hebben.

Gelukkig zijn er nog grote sponsoren die de stichting een warm hart toe dragen, want donderdag 28 mei werd door mensen van de Terberg Foundation er een zo goed als nieuwe Mercedes bus het terrein op gereden. In een korte toespraak benadrukte de directeur Jan Terberg in aanwezigheid van wethouder Herma van Dijkhuizen, dat het de ambitie van de Terberg Foundation is om mensen in een kansarme situatie binnen snel zelfstandiger te maken. Men wil hiermee het welzijn bevorderen en bijdragen aan een betere kwaliteit van de lokale samenleving. Hij benadrukte dat deze doelstelling perfect aansluit bij het werk van de stichting Kinderen van de voedselbank en hij had nog een ander cadeau in petto. Het onderhoud van de bus wordt voor twee jaar verzorgd door Profile.

Meer berichten