Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Honden weer welkom!

RHENEN - Na maanden stil te hebben gelegen met de hondenopvoeding en -sport pakt Hondenschool Canis Cunerae per 1 juni de draad weer op.

Helaas moesten ook de hondenscholen wegens de Corona crisis de poorten sluiten. Dat terwijl juist op dit moment veel mensen besloten om een hond aan te schaffen. Dus zijn er nu veel hondenbezitters met pups, pubers, herplaatsers, en honden met coronastress. Je zou het niet verwachten, maar juist nu, doordat veel hondenbaasjes thuis zijn, zijn er toch meer spanningen, en merk je dat ook onze honden het zwaarder hebben.

"De laatste tijd zijn wij dan ook redelijk druk geweest met puppen en pubers één op één begeleiding, en onze GT’s met gedragsproblemen bij bijvoorbeeld herplaatshonden. Gelukkig mogen we, onder de geldende RIVM regels en regionale noodverordening, in aangepaste vorm weer aan de slag. Met aanpassingen aan onze locatie, nog kleinere groepen, en een goede procedure pakken wij de zaken weer op.

Ondanks dat we door de kleinere groepen waarschijnlijk dubbele 'diensten' moeten werken, staat ons team van negen instructeurs/trainers met twee gedragstherapeuten weer te popelen om met de honden aan de slag te gaan. Normaal gaan alle cursussen per drie maanden seizoen, maar vanwege de huidige onzekerheden ronden wij het april/mei/juni seizoen in juni per les af. Tegelijk pakken we de draad met de diverse hondensporten ook weer op.

Dus als u interesse heeft in doggy-dance, speuren en/of behendigheid, naast de hondenopvoeding kunt u ook daarvoor weer bij ons terecht. U en uw hond zijn dus weer per 1 juni van harte welkom. Dus de eerste zaterdag van de maand gaan we weer, iets met honden!

Voor nadere informatie en opgave kunt u per email terecht op info@canis-cunerae.nl of telefonisch bij 0317 621516 of 06 48530382. Dit laatste nummer is ook per WhatsApp en SMS bereikbaar."

Meer berichten