Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tips voor clubs: contact houden met je leden

NEDER-BETUWE - Noodgedwongen draaien veel vrijwilligersorganisaties op een laag pitje. Het dorpshuis is dicht, bij de voetbalclub mogen alleen kinderen trainen. Maar sommige activiteiten lopen door en contact houden met elkaar is belangrijk. Want stel dat na de zomer de regels verruimd worden, dan moet je toch voorbereid zijn. Welzijn Rivierstroom geeft tips aan clubs en verenigingen om contact te houden.


Door corona ontdekken we dat er veel mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten naast het gewone menselijke contact. Whatsapp, skype, de programma’s Zoom of Microsoft Teams bieden de mogelijkheid om te videobellen. Als je elkaar kunt zien, praat dat toch makkelijker. We kunnen die mogelijkheden dus gebruiken voor contact met elkaar en voor onze club, vereniging, buurt of dorp.

Leuk en gezellig
Bedenk dat digitaal contact niet alleen nuttig hoeft te zijn. Een rondje ‘hoe is het met jou?’ is minstens zo belangrijk als met elkaar vergaderen. Je doet immers vrijwilligerswerk omdat het niet alleen nuttig maar ook leuk is. Een wekelijks koffie-uurtje met een leuk verhaal of inleider, een quiz via internet, een videobakkie met je mobiele telefoon? Makkelijk te organiseren, je moet het alleen even afspreken.

Meer tips
Vaak is er in je omgeving wel iemand te vinden die je wegwijs kan maken. Je kunt ook contact met Welzijn Rivierstroom opnemen. Dan proberen wij onze tips en ervaring met je te delen. Dan doen we het desnoods voor. Via video. Kijk op www.welzijnrivierstroom.nl of bel: 0344 602337.

Meer berichten