Logo gemeentenieuwsonline.nl
Coördinatoren en vrijwilligers van JobHulpmaatje Rhenen. (foto: Maurits van Essen)
Coördinatoren en vrijwilligers van JobHulpmaatje Rhenen. (foto: Maurits van Essen) (Foto: )

JobHulpmaatje Rhenen

RHENEN - JobHulpmaatje Rhenen is begin 2019 van start gegaan met het doel om mensen te helpen bij hun zoektocht naar werk. Het gaat daarbij vooral om mensen die moeite hebben met het vinden van ander werk of een baan, ondanks de bestaande hulp van het UWV of de gemeente.

JobHulpmaatje heeft twee coördinatoren en negen vrijwilligers. Er wordt begonnen met een gesprek om elkaar goed te leren kennen: wat zijn jouw wensen en jouw mogelijkheden? Je hebt dan de keuze tussen individuele begeleiding door een jobhulpmaatje en deelname aan een ‘jobgroep’. Een jobgroep bestaat uit zes tot vijftien personen, die zeven keer bij elkaar komen onder deskundige leiding. Afgelopen jaar waren er drie reguliere jobgroepen, waaruit de deelnemers veel inspiratie hebben geput en onderlinge steun hebben gevoeld. Velen kwamen er uit met meer zelfvertrouwen. Voor een aantal deelnemers heeft dit geholpen bij het vinden van een baan.

Naast de reguliere jobgroepen is er ook een jobgroep gestart voor mensen die zich pas in Nederland hebben gevestigd, de zogeheten WiN (Werk in Nederland)-groep.

"Helaas moesten we deze activiteiten stoppen vanwege de corona-crisis. Om alle belangstellenden van dienst te kunnen zijn, zijn er meer maatjes nodig. Zij krijgen eerst een training om gecertificeerd JobHulpmaatje te worden.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan een activiteit van JobHulpmaatje of zou je anderen willen helpen, die op zoek zijn naar werk, bel dan met Cora van den Berg 06 20310418 of Eline van Berkum 06 20384182 of stuur een email naar: info@jobhulpmaatjerhenen.nl." Meer informatie staat op www.jobhulpmaatjerhenen.nl.

Meer berichten