Logo gemeentenieuwsonline.nl

Doek valt voor Echteld 1

ECHTELD - Komend seizoen zal de voetbalvereniging Echteld voor het eerst in haar 83-jarig bestaan zonder eerste elftal uitkomen. Elk jaar weer is het een hele toer om een kwalitatief goed vlaggenschip op de been te brengen, maar dit jaar vertrekken er zoveel spelers (Antonio Visser naar Theole, Rik Elings en Colin Hout naar Lienden, Jamal Aamri naar Fair Play, Patrick Hovestad naar DFS en Tries van Blijderveen en Imad Benbouker stoppen), dat dit niet meer op te vangen is.

Eigen jeugd heeft de vereniging niet, het dorp Echteld heeft een kern van 800 inwoners, nieuwbouw is er al 25 jaar niet. Het is eigenlijk een wonder dat de vv Echteld zolang op niveau gespeeld heeft. Daarbij helpt de coronacrisis ook niet echt mee en dit alles resulteert dat het vertrek van de spelers niet op te vangen is.

Bij de pakken neer zitten gaan ze in Echteld echter niet doen. Het tweede elftal heeft voldoende spelers, misschien is er uitbreiding naar een derde elftal, het walking football wordt weer opgestart en wordt de mogelijkheid van een 7 x 7 45-plus competitie bestudeerd.

Het beleid zal nu gericht zijn op het recreatieve onderdeel van de sport in plaats van het prestatie gerichte. Daarbij worden er diverse evenementen georganiseerd en zo hoopt het bestuur de vereniging levend te houden. Ook zal er gekeken worden of er meer dorpse activiteiten -buiten het voetbal om- georganiseerd kunnen worden. Zo maken in deze coronatijd de Volo en de jeugdsportcoaches van de gemeente Neder-Betuwe al gebruik van de velden.

Meer berichten