Logo gemeentenieuwsonline.nl

Stopzetting programma 'Vrijheid vier je samen'

RHENEN – Voorlopig stopt Stichting Slag om de Grebbeberg in Rhenen met de organisatie van het programma 'Vrijheid vier je samen'. Evenementen tot en met mei gaan niet door of worden verplaatst. Dit vanwege de corona-pandemie.

Voorzitter Hans Brons: "Samen met de gemeente Rhenen hadden we graag op een indrukwekkende manier stil willen staan bij 80 jaar Slag om de Grebbeberg. En op een mooie manier 75 jaar vrede en vrijheid willen vieren. Heel jammer, maar ons aller gezondheid gaat boven alles." Nadrukkelijk spreekt het bestuur van 'voorlopig' stopzetten. "Wij hopen later dit jaar of in 2021 toch nog een groot aantal evenementen te organiseren. Dat hangt af van de overheidsmaatregelen."

Er is een streep gehaald door een jongerenfeestavond, een expositie over vrijheid, de Vrijheidsmaaltijd, het rijden van een historische route, het Vrij Land theaterconcert, een concert door een militaire fanfare voor de basisscholen en locatietheater op de Grebbeberg in mei. De bedoeling is om laatstgenoemde drie evenementen in het najaar alsnog te organiseren.

Twee activiteiten gaan wél door: op zondag 3 mei van 13.00 tot 14.00 uur de bevrijdingsestafette op de beiaard van de Rhenense Cuneratoren door stadsbeiaardier Klaas de Haan. Op minimaal 75 locaties in het land wordt van september 2019 tot 5 mei 2020 een beiaard bespeeld. Op 29 juli is de presentatie van het boek 'Vertel me toch wat oorlog is'. Een verhalenbundel over de Tweede Wereldoorlog, samengesteld door leerlingen van Pantarijn Rhenen (mogelijk met minder publiek).

Meer berichten