Links: Silke Schoenaker 2e plek - midden: Rik Masson 1e plek - rechts: Roos Maat 3e plek. (foto: Arianne Masson)

Rik Masson Nederlands kampioen bloembinden

DODEWAARD - Rik kon het amper geloven toen vrijdagavond de winnaar van de Skills Heroes wedstrijd Bloembinden bekend werd gemaakt en zijn naam bij de gouden medaille verscheen.

Tijdens de kwalificatie wedstrijd in Januari ging Silke Schoenaker er met de eerste plaats vandoor. Rik, uit Dodewaard, piekte op het juiste moment. Aeres MBO Velp, is ongelofelijk trots op hun creatieve student. Rik Masson: ‘Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan. Ik ben er trots op dat dit mij nu goud heeft opgeleverd. Waarschijnlijk kan ik door naar het EK in Graz. Hoe gaaf is dat!’

Zes opdrachten
In de drie finaledagen maakten de acht finalisten zes opdrachten; een plantenarrangement, bloemwerk op zwarte oase ondergrond, kostenberekening, bruidsboeket, haardecoratie, portofolio Foto, én twee verrassingsopdrachten.

‘Beste Vakman Bloembinden’ en TeamNL
Deze titel is een jaar lang van de Nederlands kampioen Rik Masson. Liefst 49 vakkampioenen werden gehuldigd in WTC Expo in Leeuwarden. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat van 16 tot en met 20 september plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. Op vrijdag 10 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt door Skills Nederland.

Aeres MBO Velp en Skills
Rik is de derde Nederlands kampioen Bloembinden in vijf jaar die Aeres MBO Velp heeft opgeleid. Vorig jaar werd Joëlle Weening (toen ook student van Aeres Velp) Nederlands kampioen Etaleur en werd ze in Rusland op de WorldSkills zelfs zesde van de wereld.