Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kent u 't Noodfonds Rhenen?

Jan de Wit
Jan de Wit (Foto: eigen foto)

RHENEN - Het kan zomaar gebeuren. Iemand heeft weinig of helemaal geen financiële armslag en opeens dient zich een noodzakelijke uitgave aan. Noodzakelijk, maar u kunt het absoluut niet bekostigen. Want u hebt al schulden, of leeft van een minimuminkomen en dan toch die noodzaak.

Denk aan bijvoorbeeld uw wasmachine heeft het begeven, hoe moet dat nu verder in uw gezin; uw fiets is gestolen of niet meer te gebruiken en u kunt niet zonder in verband met uw werk; er is meubilair versleten en uw gezinsleden moeten toch ook ergens kunnen zitten. En ook de gemeente blijkt er geen subsidiepotje voor te hebben... Wat nu?
Weet dan dat er in Rhenen een Noodfonds is voor dit soort moeilijke situaties. Het Noodfonds is er voor mensen in acute geldnood. "Wij helpen (graag) waar een ander niet meer kan helpen. Het Noodfonds is verbonden aan SchuldHulpMaatje en JobHulpMaatje Rhenen. Kijkt u eens op onze website: www.noodfondsrhenen.nl. Daar vindt u ook een formulier om in te vullen. Samen met een collega-vrijwilliger bezoek ik u dan om de situatie door te nemen en te beoordelen of wij kunnen helpen. Wij adviseren ons bestuur en het bestuur neemt een besluit over de aanvraag. Uiteraard kunt u er op rekenen dat wij alles wat wij horen vertrouwelijk zullen behandelen. Schaam u niet voor uw hulpvraag of situatie. Wij willen u graag helpen", aldus Jan de Wit, coördinator van het Noodfonds Rhenen. Noodfonds: 06 47210888 of email: info@noodfondsrhenen.nl

Tip: Misschien zijn er anderen die ons willen bedenken met een gift of donatie. Zie de website. Uw bijdrage wordt goed besteed! Dank daarvoor.

Meer berichten