Gouden driepunter voor DFS: 2-3

OPHEUSDEN - In een boeiende topper trok DFS aan het langste eind. Handenbinder Ilkhan vond na een goede slalom doelman Bakker op zijn pad. Vervolgens kopte de thuisploeg over waarna Yaldiz zijn schot via een tegenstander naast zag gaan.

Daarna maakte doelman Van der Kracht een schot in de linkerhoek onschadelijk. SVZW kwam acht minuten voor de pauze, na balverlies aan DFS kant, op voorsprong via Ter Hogt, 1-0. Aan de overkant redde doelman Bakker bekwaam op een kopbal van spits Raterink.

In de tweede helft zag Alakmak de SVZW-doelman te ver voor zijn goal staan waarna zijn doelpoging net op het dak van het doel eindigde. Via een magnifieke volley scoorde Alakmak in minuut 65 de gelijkmaker,1-1. Zestig tellen later bediende Maskoul Ter Hogt die de thuisploeg weer op voorsprong bracht, 2-1. Enkele minuten later voorkwam doelman Van der Kracht, na een snelle counter, de genadeklap door een inzet van Smit naast te tikken.

Vijftien minuten voor tijd ging DFS achterin 1 op 1 spelen in de jacht op de gelijkmaker. De Kler en Kiriwenno kwamen binnen de lijnen voor Goorman en Davids waarna Mart Raterink zijn rentree maakte als vervanger van Yaldiz. Twee minuten voor tijd schoot Alakmak de bezoekers met een fraaie vrije trap op gelijke hoogte, 2-2. En nog was de koek niet op. In de blessuretijd schoot invaller Kiriwenno de gasten met een bekeken schuiver naar de gouden winst, 2-3.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci,Arjan Goorman (75.Marijn de Kler), Aleksandar Lejic, Noƫ Bokila, Michael den Heijer, Lorenzo Davids (75.Zefanho Kiriwenno), Fatih Ilkhan, Furkan Alkamak, Remy Raterink, Alper Yaldiz (85.Mart Raterink).