Logo gemeentenieuwsonline.nl

Imker Kees van Holland gehuldigd

RHENEN - Zeer veel imkers waren bij elkaar gekomen om met elkaar allerlei zaken betreffende bijen te bespreken. Onverwacht wertd tijdens deze bijeenkomst de zeer bekende Rhenense imker Kees van Holland gehuldigd omdat hij vijftig jaar lid was van de ANI Imkers Nederland.

Insecten en dus ook de bijen hebben het moeilijk. Juist omdat bijen door bestuiving van groot belang zijn voor onze leefomgeving neemt de belangstelling toe en groeien de imker verenigingen nog steeds. Graag willen mensen iets positief doen voor de natuur en volgen een beginners cursus bij een imker vereniging.

Bekend is dat de bijen honing en stuifmeel verzamelen. Minder bekend is dat zij ook propolis naar de bijen kast brengen. Propolis werkt zeer goed tegen schimmel en bacteriën. Op een workshop over propolis maakten veel imkers propolis tinctuur en zalf.

Onverwacht werd de zeer bekende imker Kees van Holland door voorzitter Albert Truin geëerd met een speld omdat Kees 50 jaar lid was van de ANI, Imkers Nederland. Zijn vrouw Wil ontving een grote bos bloemen. Voorzitter Rob Moret van 'Om en Bij Rhenen' bedankte voor de goede samenwerking.

Meer berichten