Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rondleiding Grebbeberg. (eigen foto)
Rondleiding Grebbeberg. (eigen foto) (Foto: eigen opnames)

Rondleiding Grebbeberg

RHENEN - Zaterdagochtend en -middag 9 mei verzorgt Woord & Daad-comité Rhenen-Achterberg weer twee rondleidingen op de Grebbeberg. De ochtendrondleiding is van 10.00-12.00 uur; de middagrondleiding van 14.00-16.00 uur.

80 jaar geleden werd op de Grebbeberg een hevig strijd gevoerd. In drie dagen tijd sneuvelden meer dan 400 Nederlandse militairen, die op het ereveld op de Grebbeberg begraven liggen. Thans telt het ereveld ruim 850 graven van in die dagen in Nederland gesneuvelde militairen. Met de heer M. de Haan als gids blikt men terug op de veldslag die hier geleverd is.

Per groep is plaats voor maximaal 30 personen. De rondleiding kost vijf euro per persoon; kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 en de maximale bijdrage per gezin is 20 euro. De rondleiding is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Goed schoeisel wordt aanbevolen. Opgeven (met naam, adres en aantal volwassenen en kinderen en het gewenste dagdeel) kan tot en met zaterdag 2 mei bij Jolanda Moens: j.j.moens@solcon.nl of 0317 619876. Deelnemers steunen met deze bijdrage de opvang van misbruikte kinderen op de Filipijnen, een project van Woord en Daad.

Meer berichten