Logo gemeentenieuwsonline.nl
Imara en Tirza samen op het podium. (Eigen foto)
Imara en Tirza samen op het podium. (Eigen foto) (Foto: eigen foto)

Goud en brons voor turnende zussen DGV Dodewaard

DODEWAARD -Ze moesten het langst wachten van alle selectieturnsters van DGV Dodewaard, maar op 11 januari mochten dan ook de 5e divisie turnsters hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Naast de vijf turnende meiden was DGV deze dag mede-organisator in Nijmegen, waardoor er ook diverse vrijwilligers van de club op de wedstrijdvloer te vinden waren.

Tirza en Imara Klomp (Junior) turnden beiden een topwedstrijd. Imara liet een mooie balkoefening zien, goed voor een eerste plaats. De zussen wisten het te presteren om met hun vloeroefening precies hetzelfde puntenaantal te behalen, waardoor zij gedeeld tweede op dit toestel werden. Deze goede oefeningen zorgden ervoor dat ze allebei het podium op mochten. Imara won goud, Tirza ging met brons naar huis. Het kwam nooit eerder voor dat ze allebei tegelijk op het podium stonden.

Jasmijn van de Voort (Jeugd 2) turnde voor het eerst zelf samengestelde oefeningen in de keuze oefenstof. Ze was erg zenuwachtig, maar daar was in haar oefeningen gelukkig niet veel van te zien. Ze turnde strak en netjes wat haar een derde plaats op zowel brug als balk opleverde. In het eindklassement werd ze keurig zesde.

Tess Wouters en Jada Kandzetovic (Jeugd 1) waren in de laatste wedstrijd aan de beurt. Ook zij turnden goed met hier en daar nog wat verbeterpunten. Tess eindigde het hoogst op balk met een vijfde plaats. Jada liet een goede balkoefening zien, maar viel helaas bij de afsprong. Haar beste toestel was de vloer. Tess werd achtste en Jada eindigde op plaats 13.

14 maart is de tweede wedstrijd en dan mogen deze turnsters opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben.

Meer berichten