Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vliesje ijs in Rhenen. (foto: Rob Moret)
Vliesje ijs in Rhenen. (foto: Rob Moret) (Foto: Rob Moret)

Elfstedentocht of lente?

ACHTERBERG - De kruitdampen van het carbid schieten zijn net opgetrokken. Massa's jonge mensen komen aan het eind van het jaar bij elkaar in Achterberg om dit schieten gezamenlijk te beleven. Tot in de wijde omtrek zijn de dreunen te horen.

Hier en daar ligt een vliesje ijs op een plas. Ieder jaar is weer de vraag: zal hij komen de tocht der tochten. Elfstedenrijder Rob Moret hoopt nog steeds op een vierde elfstedenkruisje. De oliebollen smaakten weer prima. Veel mensen maken nu een wandeling om het overtollige vet kwijt te raken.

Wandelaars zagen op Plantage Willem 3 21 herten de hei over steken. En wandeling op de Grebbeberg is nu ook prachtig. Eerst de Zwitserse Vallei, vooral vroeger bekend door de paardencross met prinses Irene, bekijken. Vervolgens vanaf de top van de Grebbeberg genieten van het uitzicht over de Betuwe tot ver in Brabant. Bij helder weer kan je zelfs de kerstboom bij Lopik zien.

Zeer verrassend: aan de voet van de Grebbeberg langs de Rijn was het al lente. Bramen kan je plukken en bramen stonden in bloei. Laat dit ook hier duidelijk de opwarming van de aarde zien?

Meer berichten