Afbeelding

Grote opkomst voor wandeling door Ressen

Algemeen

RESSEN - Op 12 juli ontving Vereniging Dorpsbelangen Ressen (VDR) statenleden, bestuurders, raadsleden en maatschappelijke organisaties voor een rondwandeling door Ressen. Het kastelenterrein, Klompenpad, monumentenroute, Ressensestraat, de NH kerk, Dorpensingel Light en de Oude Postweg werden onder andere bezocht.

Tijdens de route vertelden bestuurders van de VDR, Historische Kring Bemmel, bewoners, de Regioarcheoloog en vrijwilligers over de onderwerpen die in de kern leven. De rode draad in alle verhalen is een pleidooi voor behoud van de historische dorpskern. Infrastructuur, woningbouw en ontwikkelingen zoals de Hornbach raken Ressen direct en indirect. "Wij zijn niet tegen maar we willen juist samenwerken met de diverse partijen", aldus Edwin Schouten (VDR). "Bovendien is een toetsing nodig van deze ontwikkelingen op onze leefomgeving. De praktijk is nu dat het bestemmingsplan het leidend kader is en dat is niet altijd wenselijk."

Om het pleidooi kracht bij te zetten overhandigde Gijs Bouwman namens onder andere de Historische Kring Bemmel en Cultuurhistorisch Platform Lingewaard, de kerk en de VDR een brief aan het college van B&W Lingewaard met de boodschap rekening te houden met de kwaliteiten in en om Ressen.

Bovendien hoopt de VDR dat het historische hart toegankelijker wordt voor recreanten. De laatste maanden wordt goed samengewerkt met Park Lingezegen. Ook gemeente Lingewaard denkt mee als het gaat om inpassing van de verlichting voor het RijnWaalpad in Ressen. De VDR wil in augustus verder praten met het college van Lingewaard en de fietsersbond over de samenwerking.

Uitgelicht

Digitale krant