Met Tafeltje Dekje langer thuis in je eigen huis

Algemeen

NEDER-BETUWE - Veel mensen denken dat kant en klaar maaltijden ongezond zijn. Wist u dat deze maaltijden steeds gezonder worden? Ze bevatten minder zout en zijn rijk aan eiwitten. Bovendien zijn er voor speciale diëten of andere eetgewoontes prima gerechten die daarop aansluiten.

Senioren en hulpbehoevenden worden vaak minder mobiel. Het huis uit om boodschappen te doen en vervolgens zelf te koken kan best moeilijk worden. Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe (SWAN) biedt met Tafeltje Dekje een service waarbij verse kant en klaar maaltijden of koelverse maaltijden door vrijwilligers aan huis worden bezorgd. Er kan gekozen worden uit verschillende maaltijden die aangepast zijn aan de behoeften van de deelnemers. Men kan kiezen voor een maaltijd elke dag, maar ook de keuze voor een maaltijd voor één dag in de week behoort tot de mogelijkheden. Door gebruik te maken van deze service, kan men langer zelfstandig blijven wonen.

In Opheusden en Kesteren worden dagverse maaltijden bezorgd. Deze worden bereid in de keuken van woon- en dagactiviteiten De Schutse in Kesteren en dagelijks door de vele vrijwilligers bij de mensen thuis gebracht.

In Ochten, IJzendoorn en Dodewaard worden koelverse maaltijden geleverd door Food Connect uit Almelo. Deze maaltijden worden twee keer per week door de vrijwilligers van SWAN bij de deelnemers bezorgd. De maaltijden bewaart u in de koelkast en bereidt u in de magnetron op het moment dat het u schikt.

Meer informatie staat op swanwelzijn.nl of via 0488-441035.

Uitgelicht

Digitale krant