Jaco te Morsche, coördinator statushouders.
Jaco te Morsche, coördinator statushouders. Foto: Welzijn Rivierstroom

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden van statushouders

Algemeen

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom is een organisatie die zich samen met inwoners in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe inzet voor een leefbare samenleving voor alle inwoners, ook de statushouders. Op dit moment zijn wij onder andere op zoek naar vrijwilligers om statushouders te ondersteunen.

 Wat doe je als vrijwilliger? Je maakt de statushouder wegwijs in de regels en gebruiken die wij in Nederland hebben. Denk aan dingen als fietsen, sporten, of je bent er voor ze door even gezellig met elkaar te wandelen door onze natuur maar ook wegwijs maken in de nieuwe woonplaats. Verder zoeken we mensen die kunnen tolken of kunnen helpen bij financiën. Kortom, we zoeken diverse vrijwilligers voor diverse taken.

Wat wordt er verwacht?

Je bent flexibel en geduldig. Je bent zelfstandig, maar kan ook in teamverband werken. Je staat open voor andere culturen of je weet zelf hoe het is om als vluchteling in Nederland te zijn. Het is belangrijk dat je de signalen oppikt waar de nieuwkomer of het nieuw komende gezin behoefte aan heeft. Dit vraagt om een creatieve manier van communiceren, maar daarin krijg je begeleiding en training vanuit Welzijn Rivierstroom.

Hoeveel tijd ben ik eraan kwijt? Dat verschilt per statushouder, maar er wordt wel verwacht dat je minstens één keer per week contact hebt; je bepaalt zelf wanneer je afspreekt met de nieuwe inwoner. De wegwijsperiode is minimaal voor een half jaar.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar Jaco te Morsche, coördinator statushouders  (jacotemorsche@welzijnrivierstroom.nl)

Uitgelicht

Digitale krant